Wanneer medewerkers snel moeten worden vervangen of projecten dreigen te mislukken door een gebrek aan personeel, biedt de inzet van interim management een snelle en effectieve oplossing.

ONMIDDELLIJKE BESCHIKBAARHEID

Interim-managers zijn meestal onmiddellijk beschikbaar, terwijl het normaal gesproken 6-9 maanden duurt om een vaste manager voor een nieuwe functie te vinden en aan te nemen.

SNELLE RESULTATEN

In tegenstelling tot een vaste manager heeft een interim-manager slechts 2-3 weken nodig om ingewerkt te worden in plaats van de gebruikelijke 100 dagen.

In de eerste dagen krijgt hij of zij een overzicht en bouwt vertrouwen op bij uw medewerkers. Samen met u en uw medewerkers creëert hij de eerste resultaten en identificeert hij het potentieel voor optimalisatie.

DOELSTELLINGEN

Interim-managers zijn objectief en mengen zich niet in de bedrijfspolitiek. Ze streven niet naar een lange carrière in uw bedrijf.

Zij zeggen en doen wat nodig is en niet wat de organisatie misschien wil horen. Gebruik deze outside-the-box view voor uw projecten!

PRIJS/PRESTATIEVERHOUDING

Dagtarieven voor interim managers liggen meestal tussen de 1.000-2.000 euro en worden bepaald door de projectvereisten, de huidige marktsituatie en het managementniveau van de kandidaat.

Een goede prijs-kwaliteitverhouding wordt bepaald door de resultaten van een project, bijvoorbeeld inkomstengroei, kostenbesparingen of risicominimalisering, en minder door de investering per dag.

Vaak loont een kandidaat met hoge kosten omdat hij of zij een project eerder of met meer succes afrondt dan een kandidaat met een lager dagtarief. De business case achter het project moet voor u doorslaggevend zijn.