Als je je Snapchat-profiel bekijkt, zie je iets dat een Snapchat-score, of Snap-score heet. Wat is dat in hemelsnaam? Lang verhaal kort, het is een maatstaf voor hoe actief je bent op de app.

Maar hoe berekent Snapchat je score, en zijn er shortcuts om hem te verhogen? Zijn er voordelen aan een hogere Snapchat-score? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over Snapchat-scores. We bekijken wat ze betekenen, hoe je ze kunt vinden en hoe je je eigen score kunt verhogen. Tegen de tijd dat we klaar zijn, ben je een Snapchat-expert. Laten we beginnen!

Hoe werkt Snapchat Score?

Je Snapchat-score is een getal dat meet hoe actief je bent op het platform. Hoe meer interactie je hebt met andere gebruikers, content deelt en video’s bekijkt, hoe hoger je score zal zijn. Het is anders dan de like-functie die je op veel social media-platforms ziet, omdat het geen maatstaf is voor de populariteit van je inhoud.

Zijn er voordelen verbonden aan het hebben van een Snapchat-score? Ontgrendel je extra functies of krijg je toegang tot monetization opties? Word je gestraft voor het hebben van een lage Snap score?

De antwoorden zijn nee, nee, en nee. Snapchat score is een “gewoon voor de lol” functie die geen enkel praktisch doel dient. Je krijgt geen speciale extraatjes, geen bonusfuncties, en niemand betaalt je ervoor, hoe hoog je score ook is. Je kunt hooguit tegen je vrienden opscheppen over je hoge score.

We kunnen maar één nut bedenken voor een hoge Snap score. Als je een bedrijf bent, kan een hoge score je een zekere mate van geloofwaardigheid geven. Als mensen zien dat je een zeer actief merk bent, zullen ze misschien met meer vertrouwen bij je kopen. Een hoge score kan ook copycat accounts afschrikken omdat die beginnen met een score van nul. Maar voor individuele gebruikers is er geen tastbaar voordeel.

Hoe vind je je Snapchat-score?

Je kunt je Snapchat-score vinden op je Snapchat-profiel. Open je Snapchat app, en tik op je profiel icoon of Bitmoji, linksboven. Dit zal je profielpagina openen. Op de pagina, onder je profielnaam en Snapcode staat een getal. Dat is je Snapchat score. Je kunt erop klikken als je wilt zien hoeveel Snaps je hebt verzonden en ontvangen.

Hoe je Snapchat-score te verhogen

Alleen omdat Snapchat score “gewoon voor de lol” is, betekent niet dat het niet de moeite waard is om het te verhogen. Als het je voldoening geeft om je score te zien stijgen, is dat een goede reden om eraan te werken. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om Snapchat-score te verhogen.

Snaps versturen en ontvangen: Het verzenden van snaps naar je vrienden levert je punten op. Je krijgt ook punten voor snaps die je ontvangt. Het leuke hieraan is dat jij en je vrienden elkaars score kunnen opkrikken.

Deel veel verhalen: Elke keer dat je iets deelt in je verhaal, krijg je Snapchat punten. Je krijgt ook punten voor het bekijken van de verhalen van je vrienden, en zelfs voor privéverhalen die je plaatst.

Bekijk video’s in de “Discover”-sectie: Als je naar de Discover-sectie gaat, kun je willekeurige video’s bekijken van mensen over de hele wereld. Het bekijken van deze video’s zal je Snap-score aanzienlijk verhogen.