Het zijn een paar zware jaren geweest. Er zijn hoogte- en dieptepunten geweest en er zijn nog steeds veel uitdagingen over de hele wereld. Maar als de pandemie ons iets heeft geleerd, is het dat onze huizen echt onze kastelen zijn.

Bij tegenslag kan het interieur van een huis vreugde en een gevoel van veiligheid geven. Het is dus geen wonder dat mensen zich wenden tot interieurontwerp om te ontsnappen. Iedereen is gek geworden op het klussen en we kunnen niet wachten om onze voorspellingen voor interieurtrends voor 2022 te delen! Bekijk hier de Nieuwemeubels kortingscodes.

Hou je vast aan je rieten plantenpotten! De natuur en alles wat rauw en biologisch is, maken dit jaar nog steeds deel uit van het hoofdverhaal. Zoals we in de trendvoorspellingen van 2021 bespraken, zijn plantaardige vezels en grondstoffen de sleutels tot geluk.

De intrinsieke verbinding tussen de buitenwereld en de mens zit zo diep dat het zoveel meer is dan een trend die in en uit de mode raakt. De waarheid is dat onze liefde voor natuurlijke elementen in huis waarschijnlijk nooit zal vervagen.

Dus ga door, omhels die geweven manden, laat je rotan herleven en stof je behangborstel af om de grote botanische muurbekleding van volgend jaar te verwelkomen.

Het draait allemaal om de groene woonkamer…

Door de natuur geleide kleuren zijn de sleutel tot het vastleggen van interieurtrends in 2022, en de populairste tint wordt groen. Beweeg over marineblauwe woonkamers – volgend jaar draait alles om groene muurbekleding en muurverf!

Diepe smaragd en kwarts zijn nog steeds hot, maar er zullen meerdere tinten in het spel komen, waaronder aardse, kruiden- of plantaardige tinten zoals salie, evenals tinten in het groen/blauwe spectrum voor een oceanisch tintje. Het mixen van verschillende soorten groen om een ​​organisch verhaal te creëren zal populair zijn, en kamerplanten zullen centraal staan.

Om groene muren tot leven te brengen, voegt u textuur toe met lommerrijke palmen of vetplanten, contrasteert u met terracotta meubels en voegt u metalen afwerkingen toe zoals goud en messing om alles te laten knallen. Hoe meer textuur je kunt toevoegen, hoe beter – dus wees niet bang om ook te genieten van tactiele vloerkleden en kussens.

…maar maak plaats voor optimistisch oranje

Als het gaat om de overkoepelende interieurtrends die 2022 met zich meebrengt, is er een duidelijk thema van optimisme, hoop, herstel en heruitvinding. Tussen sociale onrust en de pandemie is er genoeg om iedereen naar beneden te slepen. Dus vreugde is doel nummer één.

Deze tint is een gebrand goudgeel/oranje dat het verhaal van een zomerse middag vertelt. Het is een verhaal van eenvoudige geneugten en zorgeloos leven, en het voegt instant warmte toe aan elke ruimte. Maar er zit zeker een lange levensduur in een diep bruinachtig palet, omdat het naadloos kan overgaan van zomers naar herfstig, waardoor je het hele jaar door een kleur krijgt die de zintuigen prikkelt.

Curven. Uitsluitend scherpe lijnen

Voor zowel de lichaams positiviteit als het interieurdesign zijn rondingen in – en hebben ze het grootste deel van 2021 doorgemaakt. Maar ze zijn zo geliefd en indicatief voor onze voelbare behoefte aan vloeibaarheid en vrijheid dat ze hier nog een jaar blijven.

Gebogen meubels en architectuur (denk aan bogen, plafonds en ramen) helpen een ruimte zachter te maken, waardoor de ruimte uitnodigender wordt. Deze curven bieden visuele interesse en dimensie. Voor 2022 zien we gedurfde gebogen keuzes worden gemaakt: denk aan grotere meubelstukken in plaats van kandelaars, spiegels of vazen.